Uw specialist in dakopbouwen


Een dakopbouw nodig?

Een dakopbouw is een vorm van verbouwing waarmee u op de bovenste verdieping, het dak, een uitbreiding plaatst. Wij hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van dakopbouwen en kunnen u precies vertellen welk type uitbreiding voor uw dak geschikt is. Ook kunnen wij alle opties met u bespreken. We zijn benieuwd naar uw plannen en geven u graag gratis en vrijblijvend advies inclusief een offerte.


Meer dan 25 jaar ervaring

Snelle installatie door prefab

De beste garantie en service


Advies van specialisten

RV Prefabbouw kan voor elk huis met een plat dak een passende dakopbouw ontwerpen, op iedere gewenste lengte, breedte- en hoogtemaat produceren en vakkundig plaatsen. We kijken samen met u naar uw wensen en helpen u in de keuze van de verschillende soorten materialen, kozijnen en afwerkingsmogelijkheden.

 

RV Prefabbouw staat voor u klaar met een professionele aanpak van uw project. Heeft u vragen? Bekijk dan onze antwoorden op vaak gestelde vragen hieronder of neem met ons contact op.


Antwoord op vaak gestelde vragen


Een dakopbouw kan door RV Prefabbouw in één dag geplaatst worden. De dakopbouw wordt namelijk vooraf bij ons in de werkplaats geprefabriceerd. Daarna hebben wij gemiddeld 5 dagen nodig voor de afwerking.

Ja, een dakopbouw kan op maat worden gemaakt. Onze specialisten komen bij u thuis opmeten en zullen de dakopbouw bij ons in de werkplaats op maat prefabriceren.

Voor de kozijnen maken we gebruik van drie soorten materialen: meranti, kunststof en aluminium. Dit zijn allemaal onderhoudsarme materialen.

De trappen die wij leveren zijn van vurenhout gemaakt en kan een open of dicht model zijn.

De wanden en het plafond van de dakopbouw worden geisoleerd. Ook worden leidingen (elektra, water, verwarming, etc) netjes in de wanden weggewerkt.

RV Prefabbouw kan allerhande soorten dakopbouwen maken. De opbouw bestaat meestal uit houtskeletbouw met of zonder een stalen frame. Eventuele tussenmuren met uw buren (bij een gezamenlijke dakopbouw) kunnen uit steen worden opgetrokken. Voor de afwerking aan de buitenzijde, de buitengevelisolatie, kan gekozen worden uit diverse materialen, namelijk: glaswanden, spachtelputz, keralite of trespa. Zoals u op onze foto's kunt zien, zijn de mogelijkheden eindeloos!

Er zijn verschillende soorten glas mogelijk, zoals isolerende en zonwerende HR** beglazing. Wij kunnen aan elke wens voldoen!

Ja, RV Prefabbouw kan uw dakopbouw ook voorzien van volledig geïntegreerde rolluiken of screens.

RV Prefabbouw volgt voor elk project een helder stappenplan, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

  1. We starten met een gratis vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis. Samen met u maken wij een schets en meten wij de exacte maten op van de te realiseren dakopbouw.
  2. We brengen een vrijblijvende prijsofferte aan u uit en bespreken deze samen met u. Wilt u daarna met ons verder, dan gaan we naar de volgende stap.
  3. Na ondertekening van de prijsofferte, zoeken wij voor u uit of het noodzakelijk is een vergunning te verkrijgen. Wij helpen u bij de aanvraag ervan.
  4. De dakopbouw gaan wij prefabriceren in onze werkplaats. Zo heeft u en uw buren totaal geen overlast van de bouwwerkzaamheden.
  5. Het installatiemoment breekt aan. Wij komen uw geprefabriceerde dakopbouw met een vrachtwagen leveren. Een hijskraan zal eerst de te plaatsen trap naar de juiste positie brengen. Daarna zal de hijskraan de dakopbouw (al dan niet in delen) naar zijn plaats brengen. Nadat de dakopbouw is opgebouwd zal deze door een dakdekker water dicht worden gemaakt. Vervolgens zal een betonboor specialist een trappengat plaatsen en installeren wij (de eerder door de hijskraan getilde) trap op zijn plaats. Zo voorkomen wij dat er waterschade of lekkage kan optreden bij regen. Indien u ook de afwerking aan ons heeft uitbesteed, dan zullen wij uiteraard de binnenzijde netjes afwerken, zodat het daarna voor u behang of schilder klaar is.
  6. Enkele weken na de installatie lopen wij de uitgevoerde werkzaamheden samen met u kritisch na. Zo kan de dakopbouw goed inzetten en zijn eventuele problemen aan het licht gekomen.
  7. Na oplevering kunt u altijd bij ons terecht voor garantie, service en eventuele vragen.

De kosten van een dakopbouw zijn sterk afwisselend op basis van uw wensen. Een dakopbouw met driedubbele isolerende HR** zonwerende beglazing, rolluik en speciale kozijnen is per vierkante meter bijvoorbeeld veel duurder dan een dakopbouw met standaard dubbele beglazing en zonder rolluik. Ook is de keuze voor het ontwerp en materialen sterk van invloed op de prijs. Neem gerust contact met ons op om uw specifieke wensen door te geven en wij zullen u vertellen met welk budget u dan rekening moet houden. Ook kunnen wij samen met u kijken wat allemaal mogelijk is bij een door u vastgesteld budget. Wilt u kosten besparen? Overweeg dan om samen met uw buren een dakopbouw te plaatsen.

Ja, het is zeker mogelijk om samen met uw buren een dakopbouw te laten plaatsen door RV Prefabbouw. Want hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper het gaat worden. Samen met uw buren een dakopbouw plaatsen kan namelijk veel geld besparen. Zo kan de hijskraan zonder te veel extra kosten prima gebruikt worden om een dakopbouw van u allemaal te plaatsen. Ook hoeven wij bijvoorbeeld maar één tekening te maken, één offerte op te stellen en één keer de geprefabriceerde dakopbouwen te transporteren. Denkt u aan een dakopbouw? Loop dan ook eerst even bij uw buren langs!


Wilt u van ons een vrijblijvend prijsvoorstel ontvangen?

Vul dan onderstaand formulier in en u ontvangt binnen één werkdag een voorstel.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Bel onze adviseurs